+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Server Ceza Kataloğu

Standart Server Ceza Kataloğu

Server Ceza Kataloğu

Eurobattle.net - TR Anti-Hack Takımı olarak Quit, Kick, Map Hack, Name Spoofer, Nick Abuse ve Advertiser (Başka platform reklamı) şikayetlerinde uyguladığımız inceleme prosedürünü, Euroturkiye.net kullanıcılarımızı bilgilendirmek amacıyla paylaşıyoruz.

QUIT

* Oyundan ilk çıkan kişinin aşağıdaki maddelerden birinde belirtilmiş bir durumu yoksa, kanaldan 2 hafta süreyle banlanır.

* İlk 20 dakika içerisinde oyundan biri çıkmışsa/düşmüşse; sonraki 5 dakika içerisinde çıkanlar için quit ten işlem yapılmaz. Ancak oyundakilerin çoğunluğu tarafından devam kararı verilmişse, sonraki 5 dakika içerisinde çıkanlar, kanaldan 1 hafta süreyle banlanır.

* İlk 20 dakika içerisinde oyundan biri çıkmışsa/düşmüşse ve oyundakilerin çoğunluğu tarafından devam kararı verilmişse; ilk 5 dakikanın ardından çıkanlar, kanaldan 1 hafta süreyle banlanır.

* 20. dakikadan itibaren oyunda biri çıkmışsa/düşmüşse; sonrasında oyundan çıkanlar, kanaldan 1 hafta süreyle banlanır.

* Takımından izin alan ve takımının da karşı takıma, söz konusu kişinin oyundan çıkmasında bir sakınca olmadığını bildirdiği oyunculara; quit ten işlem yapılmaz.

* Oyunda küfüre maruz kalan kişi, eğer bir tahrikte bulunmadıysa ya da küfür/hakaret etmediyse, oyundan çıkmakta özgürdür. Bu kişi; oyunun replayini almakla yükümlüdür. Aksi takdirde, bu maddede belirtilen durum oyun chatlerinde görünmüyorsa ve söz konusu kişi de savunma olarak aldığı replayi sunmazsa, kendisine normal quit ceza katalogu uygulanır.

* Oyun bitmek üzereyken oyundan çıkanlara, quit ten işlem yapılmaz.

* 5v5 başlamayan oyunlar için quit incelemesi yapılmaz.

* Klan/takım maçları için quit incelemesi yapılmaz. Oyun modu "-cm" değilken / all chat te draft görünmüyorken; taraflar oyunun bir klan/takım maçı olduğunu oyun başında belirtmemiş ise, o oyun için normal quit işlem katalogu uygulanır.

* Oyunda 7 kişinin kaldığı andan itibaren, oyundan çıkanlar için quit ten işlem yapılmaz.

KICK

* Aşağıdaki maddelerden en az birine uygun olmaksızın kick atan kişi, kanaldan 2 hafta süreyle banlanır.

* Uyarıldığı halde hakaret etmeye devam eden ya da ağır bir küfür eden kişinin kicklenmesi durumunda, kick ten işlem yapılmaz. Tahrik söz konusu olduğu halde küfür nedeniyle oyundan birini kickleyen ya da karşılıklı bir küfürleşme söz konusuyken küfür edenlerin bir ya da daha fazlasını kickleyen kişilere, normal kick katalogu uygulanır. Kendi ally chat i ya da all chat inde şahit olmadığı halde birini küfür bahanesiyle kickleyen kişilere; karşı takımın chatlerinin bulunduğu ve kickleyen kişiyi haklı çıkartacak bir replay kanıt olarak sunulmadığı sürece, normal kick katalogu uygulanır.

* Kick için uygun durum oluştuğu yönünde map'in otomatik uyarı mesajı verdiği bir süre AFK olan oyuncuyu kickleyen kişi için kick incelemesi yapılmaz.

* Aralıksız 5 dakika üzeri en az iki kere AFK olan birini bu oyuncunun bulunduğu takımın çoğunluğunun isteği üzerine kickleyen kişiye, kick ten işlem yapılmaz. Daha önce aralıksız 3 dakika üzeri bir süre AFK olduğu ve uyarıldığı halde tekrar en az 2 kere aralıksız 3 dakika üzeri AFK olan kişiyi bu oyuncunun takımının çoğunluğunun isteği üzerine kickleyen kişiye, aynı şekilde kick ten işlem yapılmaz.

MAP HACK

* Map Hack kullanan kişinin accountu, hiç bir karşı savunma ya da bahaneye bakılmaksızın, süresiz olarak lock lanır.

* Hack programı vasıtasıyla para transferi yapan kişilerin accountu, map hack kullanıp - kullanmadıklarına bakılmaksızın, süresiz olarak lock lanır.

NAME SPOOFER

* Name Spoofer kullandığı tespit edilen account, hiç bir karşı savunma ya da bahaneye bakılmaksızın, süresiz olarak lock lanır.

NICK ABUSE

* Nick Abuse olduğuna karar verilen accountlar, süresiz olarak lock lanır.

- Açık bir küfür/hakaret içeren,
    - Mevcut bir TR Anti-Hack Team ya da EuroBattle Server Admin'inin accountunu çağrıştıran ya da o accounta benzerlik taşıyan,
    - Siyasi unsurlar içeren,
    - Dini, milli, ailevi vs. değerlere saygısızlık/hakaret unsuru bulunduran,
    - Dil, din, ırk, ülke ayırımıyla ilgili unsurlar içeren ya da bu unsurları çağrıştıran,
    - Okunma zorluğuna neden olacak ya da spam unsuru olacak şekilde aynı/benzer karakterler bulunduran accountlar, nick abuse kapsamına alınır.

* TR Anti-Hack Team ya da EuroBattle Server Admin kadrosunda bulunmayan bir accountu çağrıştıran ya da o accounta benzerlik taşıyan bir accountun nick abuse kapsamına alınması; ancak #2000000 ID den daha düşük accountlar için, account sahibinin şikayeti üzerine inceleme yapılması sonucu gerçekleşebilir.

ADVERTISER

* Eurobattle dışında bir server ya da Euroturkiye.net / Eurobattle.net dışında, aşağıda istisna olarak tanımlanmamış, Warcraft & DotA tabanlı bir forumun reklamının yapan/linkini paylaşan accountlar, süresiz olarak lock lanır. TR Anti Hack Takımı, istisna kapsamına alınacak sitelerin listesine ekleme/çıkarma yapabilir.

İstisna siteler:
    www.gosugamers.net
    www.dota-allstars.com
    www.playdota.com
    www.getdota.com
    www.kode5.com
    Nighthawk tarafından (31-07-2010 Saat 02:39) değiştirildi.
    All the things I know right now
    If I only knew back then
    There's no gettin' over
    No gettin over'
    There's just no getting over you.

Forum Üyesi Administraktor is an unknown quantity at this point Administraktor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Jan 2008
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Cevap: Server Ceza Katalogu

Kadir,

Nick Abuse yemiyeyim :P :P
    市丸 ギン

Sen Öleceksin, Sen Öleceksin ki Biz Yaşayalım !!

Forum Üyesi cani_arap is an unknown quantity at this point
    Giriş tarihi
    Mar 2008
    Tecrübe Puanı
    0

site olarak tr oyunculardan sorumlusunuz sanırım eger herhangi bir sekilde ip si farkli olan kisi hakkında nasıl ıslem uygulanır? baska ulke
    cani_arap tarafından (23-04-2010 Saat 23:17) değiştirildi.

Süper Moderatör Nighthawk isimli kullanıcı Tecrübe puanını kapatmıştır.
    Giriş tarihi
    Oct 2007
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı cani_arap kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    site olarak tr oyunculardan sorumlusunuz sanırım eger herhangi bir sekilde ip si farkli olan kisi hakkında nasıl ıslem uygulanır?
    IP'si farklı derken?

Forum Üyesi DevilsRejects is on a distinguished road DevilsRejects - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Feb 2010
    Tecrübe Puanı
    2

Sanırım türk olarak ama ip'si yabancı diyor anladığım kadarıyla
    Beni tanımak mı istiyorsun ? O zaman tıkla

Alıntı huf kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    hamaçi nedir yenir mi?

Forum Üyesi cani_arap is an unknown quantity at this point
    Giriş tarihi
    Mar 2008
    Tecrübe Puanı
    0

evet türk ip farkli

Bir kişi Türkiye dışındaki IP aralığından bir IP ye sahip ise, bu kişinin;

1. TR, TR-Tour ya da TR-Help kanalındaki mesajları,
    2. Türkiye'ye ait IP aralığından bir IPsi olan birine whisp yoluyla yazdığı mesajları,
    3. Türkiye'ye ait IP aralığından bir IP ye sahip birinin host ettiği oyunlardaki ve oyun lobilerindeki tüm hareketleri (küfür, quit, map hack, vs.),
    4. Yukarıdaki Nick Abuse katalogunda belirtilen durumlardan en az birine sahip accountları,

TR Anti-Hack Takımının ceza katalogu kapsamına girer.
    If I only knew back then
    There's no gettin' over
    No gettin over'

Forum Üyesi steave is an unknown quantity at this point steave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Jul 2009
    Tecrübe Puanı
    0

peki küfür ve hakaretle ılgılı uygulamaların bı standardı (mesela her turlu kufur 2 hafta ban gıbı bı standart) varmı yoksa tahrik olaylar vb. seylere bakarak daha agır yada daha hafıf cezalara mı karar verılıyor?..
    RESPECT

- Küfür,
    - Tahrik / Provoke,
    - Admin/Operator lere kanalda ya da özel mesaj yoluyla sert bir dil kullanmak, tahrik etmeye/aşağılamaya çalışmak ya da yetki/karar uygulamalarını hakaret/tahrik konusu haline getirmeye çalışmak (Eurobattle.net kurallarında Flaming/Insulting Admin/Operator olarak geçer),
    - Irk, siyasi/ideolojik görüş, din, dil, ülke ayırımı yapmak, belirtilen içeriklerde bir tartışma başlatmak ya da böyle bir tartışmaya katılmak.

Yukarıdaki maddeler, Eurobattle.net yönetimi tarafından "Bad Manner" başlığı altında toplanmıştır. Sabit bir ceza karşılığı yoktur; ceza durumu ve süresi tamamen karar veren yöneticinin inisiyatifindedir.
    If I only knew back then
    There's no gettin' over
    No gettin over'

Forum Üyesi Rts is on a distinguished road Rts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Oct 2009
    Tecrübe Puanı
    0

ip ban durumunda cafeler için çok kötü oluyor.. böyle bi olay daha öncede basımıza geldi cafe ip si sabittir deistirilemez cafeye gelen gerizekalılardan biri kanalda küfür edince ip ban yiyoruz cafeye gelip dota oynayan herkesi nasıl kontrol edelim !! basındamı bekleyelim küfür etmesin die ..

Forum Üyesi Meteoro[LoG] is on a distinguished road Meteoro[LoG] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Jun 2010
    Tecrübe Puanı
    1

Alıntı Rts kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    ip ban durumunda cafeler için çok kötü oluyor.. böyle bi olay daha öncede basımıza geldi cafe ip si sabittir deistirilemez cafeye gelen gerizekalılardan biri kanalda küfür edince ip ban yiyoruz cafeye gelip dota oynayan herkesi nasıl kontrol edelim !! basındamı bekleyelim küfür etmesin die ..
    http://forum.euroturkiye.net/showthr...P-Ban-Yerseniz Sanırım cafe sahibi ile buradakileri uygulaman lazım.

Forum Üyesi OverDoze is on a distinguished road
    Giriş tarihi
    Sep 2010
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Cevap: Server Ceza Kataloğu

buraya mı yazmam lazım tam bilemedim o yüzden kusura bakmayın fakat benim accountum -aynı nickli- haftalardır "your account has been muted..." durumunda ve nedenini de bilmiyorum, hiç bi kurala aykırı birşey yapmadığıma eminim bir açıklama yapmanız mümkün mü?

Forum Üyesi Phobos is on a distinguished road Phobos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Jan 2010
    Tecrübe Puanı
    1

Alıntı OverDoze kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    buraya mı yazmam lazım tam bilemedim o yüzden kusura bakmayın fakat benim accountum -aynı nickli- haftalardır "your account has been muted..." durumunda ve nedenini de bilmiyorum, hiç bi kurala aykırı birşey yapmadığıma eminim bir açıklama yapmanız mümkün mü?
    http://forum.euroturkiye.net/showthr...light=OverDoze
    burda ceza almışsın.
    Alıntı TiryakiHasan kullanıcısından alıntı
    hesabım 2 gün icinde mute yedi tr kanalınada giremiyorum diger kanalarda ve oyunda konusamıyorum ismini hatırlamadığım bir adminin oyununa girdim ve admin olduğu icin mh kullanıyordu bende mh kullanıyorsun dedim ve oyundan cıktım cıktıgım icinde mute ban yedim lütfen bu konuya biraz duyarlı olalım emeğe saygı gösterelim bu muteyi atan kişide ne sebeple attığı araştırılsın atan kişi illaki yazar resmi ve kurallar doğrultusudna osla burda ismim yazar ama yazmıyor keyfi bana karşıyım

Giriş tarihi
    Sep 2010
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Phobos kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    tahrik var ve ben direkt olarak kişiye küfretmemişim + bana ilk küfreden adam benden 1 hafta az mute yemis aslında ama her neyse, 2 hafta süre geçmedi mi sonuçta?

Forum Üyesi Phobos is on a distinguished road Phobos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Giriş tarihi
    Jan 2010
    Tecrübe Puanı
    1

Ben yardımcı olamam unban talebi için konu açmanız gerek ilgili bölüme.
    Alıntı TiryakiHasan kullanıcısından alıntı
    hesabım 2 gün icinde mute yedi tr kanalınada giremiyorum diger kanalarda ve oyunda konusamıyorum ismini hatırlamadığım bir adminin oyununa girdim ve admin olduğu icin mh kullanıyordu bende mh kullanıyorsun dedim ve oyundan cıktım cıktıgım icinde mute ban yedim lütfen bu konuya biraz duyarlı olalım emeğe saygı gösterelim bu muteyi atan kişide ne sebeple attığı araştırılsın atan kişi illaki yazar resmi ve kurallar doğrultusudna osla burda ismim yazar ama yazmıyor keyfi bana karşıyım

Giriş tarihi
    Sep 2010
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Phobos kullanıcısından alıntı Mesajı göster
    Ben yardımcı olamam unban talebi için konu açmanız gerek ilgili bölüme.

konu tam unban olmadığı için öm attım birilerine umarım işe yarar, neyse teşekkür edeirm yine de yardımlarından dolayı

+ Konu Cevaplama Paneli

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda konuyu 1 kullanıcı okumakta. (0 üye ve 1 ziyaretçi)

Bu konu için etiketler

İşaretlemeler